РЕСТОРАНТ ЛА СКАРА Е ВЪВ ВАКАНЦИЯ, ЩЕ ВИ ОЧАКВАМЕ ОТ 15 СЕПТЕМВРИ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

Телешки стек София, стек хаус

Отлични телешки стекове в стек хаус La Skara, София


Както винаги сме привърженици на доброто съчетание "вкусно и полезно". Затова в менюто ни са включени много видове пресни меса (без консерванти), които може да изпечете сами на момента! Ако сте забравили, че вкусна храна може да намерите и извън вкъщи, то steak house La Skara ще разбие този мит.

телешко месо, стекОтлично знаем, че червените меса са много полезни с често участват в балансираните диети. Дори малко количество червено месо може да ни снабди с редица необходими за здравето и тялото ни витамини и минерали: желязо, цинк, магнезий, калий, селений, витамини от група В и други. В нашия ресторант (steak house) сервираме отлични телешки стекове, свински пържоли и агнешки дреболии.
За желязото знаем, че е жизненоважно за формиране на червените кръвни телца, а липсата му може да доведе до анемия (при бременните и кърмещи жени това е особено показателно). Цинкът изгражда здрава имунна система, помага в растежа и заздравяването на клетките. Витамин В6 и В12 не се срещат в продукти от растителен произход, а са особено важни за здравето, растежа на клетките, производството на енергия, както и в усвояването на друг важен витамин – D. В малки количества телешкото месо е носител и на Омега 3 мастни киселини, които се грижат за здравето на сърдечно-съдовата система и често пренебрегваме, защото рядко консумираме риба (която е най-богатият източник).

телешки стек ресторантВ ресторант Ла Скара (steak house) предлагаме прясно телешко месо – телешки стек, както рядко срещаното прясно конско месо. На скоро в менюто ни намери място небезизвестния италиански стек Фиорентина. За приготвянето на стек Фиорентина се използва телешко месо от животни, отглеждани в долината Киана (Chiana), Тоскана. Изважда се филето от частта около кръста на животното. Задължително трябва да опитате!

Първоначално идеята за "steak house" или "steakhouse" е възникнала в през 60-те години в Лондон, като ключово наименование на ресторантите, където се сервират главно стекове и пържоли. Любителите на скарата вече имат свой дом! В наши дни голяма част от месните рецепти обогатяват начина на приготвяне на месото - не само на скара, но и в тиган, и във фурна. Ястията са не по-малко вкусни, а донякъде и по-полезни. Разбира се всеки със своя вкус и предпочитания. В стек хаус La Skara може сами да приготвите вечерята си - нашите маси са оборудвани с големи скари на дървени въглища, които може да използвате по желание.