РЕСТОРАНТ ЛА СКАРА Е ВЪВ ВАКАНЦИЯ, ЩЕ ВИ ОЧАКВАМЕ ОТ 15 СЕПТЕМВРИ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

La Skara представи новото си меню

La Skara представи новото си менюТук гостите могат да опитат оригинален италинаски стек Fiorentina.

Софийският ресторант La Skara представи обновеното си меню, в което присъстват съвсем нови ястия с оригинални продукти от Италия.

Заведението е и ексклузивен представител на една от най-прочутите италиански салумерии – Belli в Тренто, известна с изключителните си меса – различни видове салами, шпек, панчета, пушени меса, както и още специфични продукти от областта.

Самото име на ресторанта – La Skara - говори, че тук могат да се опитат различни меса, приготвени на барбекю. Гостите на ресторанта са посрещани на входа от специална витрина, на която са изложени различните видове пресни мариновани меса и ароматни салами.Истинската атракция е, че всеки гост може сам да приготви избраното от него месо, както и зеленчуци, по начин, по който той предпочита. Затова трябва да избере една от 10-те маси, на които са монтирани големи скари на дървени въглища с аспиратор, който изсмуква дима и миризмите, като същевременно вкарва свеж въздух.Разбира се, специалистите на ресторанта са на разположение и могат да се включат в приготвянето на месата. La Skara е едно от малкото места в България, където гостите могат да поръчат и стек конско месо.

Абсолютна новост в менюто на ресторанта е световноизвестният италиански стек Фиорентина,
истинско изкушение и за най-изисканите гурме познавачи. За приготвянето на стек Фиорентина се използва телешко месо от животни, отглеждани в долината Киана (Chiana), Тоскана. Изважда се филето от частта около кръста на животното.Историята на стек Fiorentina (Фиорентина – флорентински стек) първоначално започва в северна Европа, доста по-далеч от Флоренция, чието име носи. Англосаксонските племена често празнували с печено и сурово месо. През XVI в. Италия, и най-вече Тоскана, са европейски кръстопът. Всички, които минават през областта, оставят по нещо от своята култура.До владетеля на Флоренция – Козимо Медичи, достигат и полусуровите ан
... още