РЕСТОРАНТ ЛА СКАРА Е ВЪВ ВАКАНЦИЯ, ЩЕ ВИ ОЧАКВАМЕ ОТ 15 СЕПТЕМВРИ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

Steak House Sofia, стек хаус

Steak House La Skara, София


steak house SofiaВече дълги години обслужваме индивидуалния вкус на добрия клиент, подобряваме качеството на услугата и разнообразяваме асортимента. Основно сме ресторант, където се организират и тематични вечери с различна музика на живо. Но не само това - обзаведохме прекрасен детски кът, за да може и мама и татко, и децата да се забавляват едновременно.

Предлагаме уникална скара с пресни и добре подбрани меса, който може и сами да приготвите, ако искате. Имаме маси оборудвани със скари на дървени въглища за всеки, който иска да се изживее като готвач на собствената си вечеря. Към менюто добавихме и отлични телешки предложения, от първокачествено телешко месо - опитайте неповторимия стек Фиорентина при нас! Сега с гордост може да се наречем и стек хаус (steak house), защото едно определение не стига!
Ресторантът е просторен и удобен за фирмени и частни партита, за юбилеи и рожденни дни. Не на последно място заповядайте да опитате и уникалното ни кафе! Може да Ви изненадаме в много посоки. Steak house или ресторант, място за песни и танци или за отбелязване на рождения ден на децата ни - това с две думи La Skara, в София.

Не веднъж сме споменавали и не веднъж сте чували, че телешкото месо е едно от най-чистите и полезни на пазара в България. Особено, ако знаете от къде да си го набавите или къде да го консумирате. Добре направения стек освен прекрасен вкус успява да съхрани редица полезни в месото минерали, които по-лесно се усвояват от човешкия организъм. Важно в това направление, е месото да не е изгоряло външно! Нищо черно извадено от скарата не е полезно! Вкусно - да, но полезно не. Добре приготвения стек остава червеникав и сочен отвътре. Заповядайте в стек хаус La Skara Sofia, за да опитате неповторимия вкус на пресни стекове, пържоли и рядко срещани меса.

Телешко месо, телешки стек и домашно приготвен стек


steak house - стек ФиорентинаЕдно от най-предпочитаните и доказали се хубави меса на пазара - това е телешкото месо (или говеждото). Освен за всеки нормален човек, то е полезно и неотменна част от менюто на всеки спортист и засилващ здравето си човек. Това е така благодарение на сравнително умереното съдържание на мазнини (което го превръща в подходящ елемент от дадена диета) и богато съдържание на витамин В12.
Трябва да се знае, че видовете отглеждани за месо са различни от тези за млекодобив. По света съществуват множество селекции, стотици на брой, но само десетки са наистина носители на първокачествено месо. Вкусът на месото зависи от редица фактори, като възраст, подвижност и други.

Не забравяйте, че дори най-хубавото месо да има на масата в кухнята, начинът на приготвяне винаги има последната дума. Ние от стек хаус Ла Скара сме специалисти във това и при нас може да опитате пресни телешки меса по страхотни рецепти, например телешки стек Фиорентина. За домашни условия, ето някои препоръки:

ВНИМАНИЕ: дори няколко минути са от значение дали ще е успешно или неуспешно готвенето на телешки стек, пържола или филе, дали ще е вкусен или неприятен крайния резултат. Когато пържите месото вкъщи - изберете хубав, с незалепващо покритие и дълбок тиган. Първоначалната термична обработка се извършва в тигана на много силен котлон, като предварително месото се оваля в зехтин (американците използват и фъстъчено масло). Друга мазнина в тигана не е необходима. Не се препоръчва и намазването на месото с чисто масло, защото може да остави твърде мазен кафяв горен слой, както и да не се получи равномерно самото нанасяне на мазнината. Пържолата се държи по 2-3 минути на страна в горещия тиган, след което се увива във фолио и в силно нагорещена фурна се задушава за 7-9 мин. След това се изважда и оставя да "диша" още 5-8 мин. Подправките зависят от собствения Ви вкус, но тук е моментът да добавите сол / черен пипер / кориандър / друго . Дресингът се препоръчва! Той може да е на база балсамов оцет, мед и горчица, запържен лук и други.
Продължителността на приготвяне, разбира се, зависи и от размера и дебелината на стека, и не на последно място от вкусовите предпичитания - по-суров, изпечен или препечен. Във всички случай средата на стекатрябва да е по-червена от крайщата.